2010. április 20., kedd

Evészet Krakkóban


Egyik este egy olyan étteremben vacsiztunk, ahol a bedekker szerint Schindler is gyakran megfordult étkezés céljából - azaz hagyományos lengyelnek számított. Itt végigettük a lengyel menüt: Gergővel zsurek levessel kezdtünk, ami igazi lengyel leves - a leve a kovásztól és káposztalétől savanykás, benne pedig krumpli és húsdarabok vannak. Cécile és András borscs levessel próbálkozott, ami céklából készült, emiatt olyan színe volt, mint a lila tintának (de állítólag iható fehér-tinta változatban is - én ezt fogtam ki Zakopanéban). A második fogás a szlávos hangzású pirog volt mindannyiunknak: orosz, azaz sajttal és krumplival töltött, illetve húsos változat. Ivásilag megkóstoltuk a Táncos sört és a helyi vörösbort (meg persze a tonikot, de azt más ismertük).



És álljon itt a házi készítésű Szelet de Sport receptje, amivel az utazások közötti időt próbáltuk feldobni.

Végy
  • 50 dkg darált kekszet,
  • 20 dkg porcukrot,
  • 3 evőkanál kakaót,
  • 1 kis üveg rumaromát,
  • 25 dkg felolvasztott margarint és
  • vagy 2 tábla kis Katicát.
A száraz anyagokat kell először összekeverni, majd hozzáadni a nedveseket (rum+margarin). Az összegyúrt masszát egy kissé bevizezett tálba tesszük és kilapogatjuk. A Katicákat felolvasztjuk és a tetejére öntjük csokimáznak. Hűtőbe suvasztjuk, majd 1/2-egy óra után ehető.

Nincsenek megjegyzések: